Oto Cam Filmi Nasıl Çekilir? Püf Noktaları Nelerdir?

19.10.2024
158

Merhabalar arkadaşlar araçlara cam filmi nasıl çekilir, cam filmi çekerken nelere dikkat etmeliyiz, ne tür aletler kullanmalıyız? elimden geldiği kadar sizlere bu konuda bilgi aktaracağım. Öncelikle baştan  belirteyim. Araçlara cam filmi yapmak göründüğü gibi kolay değildir. Eğer cam filmini kendiniz alıp araca uygulayacaksanız ve eliniz bu işi yapmaya yatkın değil ise işi mutlaka ustasına yaptırmanızı tavsiye ederim aksi halde hem malzemeniz hem de emeğiniz boşa gitmiş olur.

Oto Cam Filmi Nasıl Çekilir? Püf Noktaları Nelerdir?

Oto Cam Filmi Nasıl Çekilir? Püf Noktaları Nelerdir?

Günümüzde standart bir otomobile dışarda film yaptırmak en düşük rakam iki bin ₺ dir. Ama bu rakam sizlere yüksek geldiği için kendim de yaparım, düşüncesine kapılacaksınız. Ama unutmayın iki bin ₺ çok değil çünkü zahmeti ağır ve neredeyse bir aracın camlarını kaplamak yarım güne maal oluyor. Neyse gelelim uygulama aşamasına cam, filmini oto aksesuarcılar da ve internetten temin, edebilirsiniz. Cam filminin numaraları vardır bu numaralar cam filmini açıklık ve koyuluğunu belirtmektedir. Ülkemizde kanunen olması gereken cam filmi numarası bir numaradır aksini yaparsanız bu durum size pahalıya patlar. Aracınızın trafikten men edilmesi, trafik cezası, muayenede kalma, ve sürekli polis çevirmesin takılma gibi durumlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Cam filmini aracımızın, cam ölçülerine göre bir rulo halinde aldıysak ve gerekli ekipmanlar tamam ise (falçata, camsil, çekçek, ragle, kuru bez, fön makinası) gibi, uygulamaya başlayabiliriz. Öncelikle uygulama öncesi aracımızın camlarını tozdan, pislikten arındırıyoruz.

Cam, filminin jelatin tarafı kendinize bakacak şekilde camın dışına camsil sıkarak cam yapıştırıyoruz. Sonrasında çek çek ile tamamen cama temas etmesini sağlıyoruz. Camı hafif indirdik den sonra önce camın başladığı noktadan falçata ile tek seferde keserek kalıbını alıyoruz. Sonra camı kapatıp diğer alt ve yan tarafların dan yine filmi keserek kalıp alma işini bitirmiş oluyoruz. Bu işlem filmin dışardan kalıp alma işlemidir cam filmi asla camın dışından uygulanmaz. Şimdi ise kalıbı aldığımız cama içeriden bol şekilde cama camsil sıkarak filmdeki yapışkanlı yerin jelatini alıp cam dışın da herhangi bir yere temas etmeden filmi cama yapıştırıyoruz. Sonrasın da ise çekçek ve ragle yardımı ile filmin tamamen cama temas etmesini sağlıyoruz. Eğer aracınızın camında bombe yani eğrilik yamukluk var ise fön makinası ile ısıtıp ragle ile bombesini alıp uygulamayı sonlandıralım. Bu işlem aracınızın tüm camlarına uygulanacaktır. Not: Cam filmini aracın ön camına uygulamayınız aksi halde aracınız trafik polislerince bağlanır veya muayeneden ağır kusur ile kalırsınız…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error: Content is protected !!